Het ontstaan

Het ontstaan van de seniorenclub AchterhoekDeze is ontstaan bij stal Hofs in Westendorp. Daar is in 2007 de eerste 40+ wedstrijd gereden. Van daaruit is de seniorenclub Achterhoek opgericht en werd toen de wintercompetitie gepland in overleg met maneges in de buurt. Bij deze wedstrijden was er ook deelname vanuit Barlo, Duitsland en zo werd al snel het contact gelegd om bij hun ook een wedstrijd te organiseren. Dit beviel heel erg goed en de wedstrijden werden in Duitsland daarna uitgebreid met Oeding en Vreden.


De reden dat de 40+ wedstrijden opgericht zijn is dat veel mensen in de eerste plaats de gezelligheid missen die er helaas bij de normale wedstrijden niet meer zo is.


Daarnaast is de reden dat de meeste ruiters/amazones de hoogte van het B-springen. Daarom begint bij de 40+ de hoogte ook met 80 cm. Veel ruiters/amazones hebben de vrees hierdoor overwonnen en zijn ook weer op de gewone wedstrijden te zien maar zullen ook trouw naar onze wedstrijden blijven komen. Het blijft natuurlijk een feit dat gezelligheid voorop blijft staan.